Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Maybecks Mulberry

virtuaalihevonen - a sim-game horse

musta shetlanninponiori, 100cm korkea
syntynyt 01.10.2018, 4v - 5v 01.12.2018
painoittunut valjakkoajoon tasolla noviisi -> 5v eteenpäin siirtyy vaativa
kasvattanut Maybeck Stud / VRL-02116 & VRL-14355
omistajana Playground Ponies / VRL-14618
rekisteröity VH18-017-0568

kantakirjakelpoinen

Mussu on meikäläisen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa maybeckiläinen, semmonen oikee mamman mussukka. Siksi se varmaan viekin mua niin helposti kuin pässiä narussa, sillä jotenkin tämän oripojan kohdalla tulee nyt vaan annettua periksi, oli kyseessä Mussun isottelu sen suuren egon pursutessa yli, sen tammojen vikittely tai muuten vaan hoitajan elämän hankaloittaminen karkailulla, pyyhkeiden ja harjasten nyhtämisellä tai tarhassa pakoon juoksemisella, me ollaan opittu kohauttamaan Mussulle vaan olkapäitä, toimiihan se loppupeleissä paljon nopeammin kuin tappeluksi lyöminen. Mikäli mustaa shettistä pitäisi sitten tiivistellen kuvailla, niin adjektiivit käytössä ovat orimainen, haastava, ylienerginen, mutta nopea oppija, niin hyvässä että pahassa.

Mulperinmarjamme on kova poika tarhailemaan, siksipä se tarhassa aikaansa viettääkin suurissa määrin. Alussa Mussua tarhattiin samoilla ajoilla muiden leikkikenttäläisten kanssa, mutta sen välillä sietämättömän suurissa määrin käyvä moottori tuntui vaan käyvän ylikierroksilla, ja kaikkien mielenterveyden kannalta Mussua tarhataan pari tuntia lisää aamu viidestä alkaen. Oletettavasti mamman mussukkaa ei tarhata toisten ponien kanssa, orien kanssa riikinkukko ottaa heti yhteen ja tammaväki ei puolestaan saa rauhaa. Tarhasta saa siis hakea virkeän, hieman tylsistyneen ponioriin, joka juoksuttaa noutajaa omaksi huvikseen, jos juoksemaan sen perään viitsii lähteä. Mussu onkin kaikista helpoin ottaa kiinni ihan vaan paikoillaan seisomalla ja puhelinta selaamalla, ori tulee ihan itsekseen siitä sen viisiminuuttisen jälkeen luo - eihän koko hommassa ole sen mielestä mitään hauskaa kun kaverista ei ole hippasleikkiinkään. Taluttaessa musta poni kulkee vähän minne tahtoo ja kaahailukäynnissä, joka nopeutuu sitä mukaan, mitä enemmän sen perässä tahtoo pysyä, onpa Mussua saanut välillä maanitella liikkeellekin sen jäätyessä paikalleen keskelle soratietä. 

Hoitaessa tämä ori on siitä raivostuttavimmasta päästä. Se ei pysy paikallaan, se saattaa napata takista kiinni hampailla ja alkaa repimään, se ei nosta kavioita, ei tule pois pesuboksista. Mussun puuhalista jatkuu varmaan niin kauan kuin ponissa henki pihisee, joka päivä luvassa on ainakin yksi uusi temppu ellei kaksikin. Suuttuahan ei kannata, kiellot toimii jos ovat toimiakseen - edelleen kaikista helpoimmin pääsee harmittelemalla ja olkia kohautellen, jättäen orin pelleilyt ihan omaan arvoonsa, jolloin Mussu tylsistyy ylimääräisiin ohjelmanumeroihinsa ja tyytyy tuijottelemaan kaukaisuuteen.

Kuten on tullut varmaan selväksi, Mussun pumppu käy 24/7 kierroksilla. Tämä jatkuu aina kentälle asti, ja alussa tuntuukin ihan toivottomalta ajella mustalla ponilla sen lyödessä plörinäksi. Meillä onkin jo opittu antaa sen kaahailla hetki alkuverryttelyissä, jolloin se päästelee höyryt ja me haetaan puolestaan tuntumaa. Mussu yleensä lopulta vakavoituukin just sopivan määrän ajelua varten. Herkästihän shettis edelleen alkaa ylikierroksilla vetämään, mutta varman ja absoluuttisen zen-tilan saavuttaneen ohjastajan kanssa nämäkin kierrokset saadaan tukahdutettua. Mussu on oikeasti taitavakin ja nopea oppija mitä ajoon tulee, keskittyessä ori on jopa ilo silmälle. © VRL-14618


sukutaulu

 

Maybecks La Blame Blanche KTK-II

ii Carmién's Glutton VIR MVA Ch KTK-I x ie Päivärinteen Juliet VIR MVA Ch KTK-I SHLA-I VVJ-I

iii Ch Valkoapilan Pörröinen Pölyhiukkanen YLA2 x iie CTW Lilian x iei CW Trenchtown Rock VIR MVA Ch KTK-III SHLA-II x iee Money Honey Dei VIR MVA Ch KTK-II

Maybecks Strawberry KTK-II

ei Vuornan Piece Of Cake VIR MVA Ch KTK-I x ee Ruskamäen Stellar KTK-III SHLA-II VVJ-II

eii Hwai Xenomorphic KTK-III SHLA-II YLA2 x eie Vuornan Miss Jazzbell SHLA-II VVJ-II x eei Ch Mangon Ro Dondo KTK-II x eee Mangon Southern Snowfall KTK-III

isälinjan loput polvet - iiii Chillarin Pölypallero - iiiii Devil's Reef
emälinjan loput polvet - eeee Silkin Ajaton KTK-III - eeeee Tikkurilan Suomineito YLA3

tarjolla pitkäsukuisille shetlanninponitammoille.
o/t. nimi / synt. 00.00.0000 / emä / omistaja


kisakalenteri

näyttely 00.00.0000 paikka / tuomari / tulos

VVJ 00 sijoitusta

00.00.18 kutsu / noviisi / tulos


päiväkirja

16.12.2018, lumiukonrakennuskilpailut Katriinan tallilla, kirjoittanut omistaja

Lähdin ponin kanssa lumiukkomittelöön sillä asenteella, että...
nyt mamman mussukkakin pääsee leikkikentän ulkopuolelle saapumisensa jälkeen! Talliapulaiset huokaisivat röyhkeästi kylläkin helpotuksesta kertoessani innoissani vieväni Mussun poniagilityyn, kuiskivatpa vielä selän takana, kuinka Mussuvapaasta päivästä tulisi suorastaan yksi lomapäivä lisää. Mokomat eivät vaan arvosta Mussun omalaatuisuutta. Joka tapauksessa pääsimme Katriinan tallille puolisen tuntia ennen tapahtuman alkua, ja maanitellessani mustaa shetlanninponiani trailerista vannoin kuulevani tonttujen hihittelyä hieman vastahakoisen orini käytökselle. Lopulta Mussu seisoi pihalla musta karva kiirtäen ja huuli mutrulla hiekotettua kenttää hakaten.
Heti kilvan alkumetreillä...
jymähti paikalleen vastalauseeksi hangessa tarpomiselle. Maanittelin sitä aikani suitsista kiinni pitäen, mutta viisiminuuttisen jälkeen päätin mulperinmarjani jatkaa mököttämistä. Kietaisin ohjat käden ympärille ja kumarruin taputtamaan kasaan lumipallon alkua, josta saataisiin perinteisen lumiukon alku. Siinä kyykkiessäni taisi persikka päästä ärsyttämään mustaa pikku maybeckiläistä, sillä seuraavassa hetkessä talvihousuista kuului repivä ääni, ja moni kilpakumppanikin kääntyi katsomaan, mikä oli ratkennut. Persuuksissa kivisti ikävästi, ja kääntäen yläkroppaani Mussuni seisoi pala mustaa kangasta ja välissä olevaa vanua suussaan. Hetkellisesti meinasin jopa suuttua tajuttuani rakkaan poniorini iskeneensä hampaansa kiinni takalistooni, mutta mustien nappisilmien tuijottaessa koiranpentuilmeellä takaisin kankaanrietaleen pudotessa hangelle annoin jo suloiselle orille anteeksi, ja kohautin olkiani. Osa kisaajista katsahti vielä puhkipurtuja housuja ennen paluuta ukkojen ja akkojen pariin, ja silmissä kyyneleet kirvellen jomotuksesta Mussu kulkea lompsi nyt mukanani pyöritellessäni palloa kostealla, puhtaanvalkoisella hangella.
Tavoitteenani oli rakentaa...
tietenkin perinteinen lumiukko - kolme palloa, tikkukätöset, porkkananenä ja hiilestä silmät, vanhasta kaulahuivista sekä kuluneesta tallipiposta vielä somistetta. Tallimestari oli aamulla ehtinyt ihmettelemään mystisesti kadonneen mustan nukkaantuneen myttynsä kohtaloa, ja olin vain ihmetellyt miehen mukana pipoa paremmin taskuun tunkien. Ostaisin pappaikäiselle Tulkulle uuden kyläyhdistyksen joulumarkkinoilta, jonne suunnattaisiin tulevana viikonloppuna. 
Ponin hallinnan kannalta pulmallisinta rakennusprosessissa oli...
Mussukkani lievä vastaanhangoittelu sekä yhden hengen mielenosoitus siitä, kuinka hangessa oli hirveän vaikea tarpoa. Minä 158cm hupakkona loikin oikein ketterästi valkoisella hangella, vaikka lunta oli polviin asti, siinä missä musta shetlanninponi rämpi kylmissään ryntäitä myöten. Siksipä mulperinmarja sattuikin aina silloin tällöin juurtumaan paikoilleen, vaativasti minua tuijottaen, mutta jatkoin vain lumen taputtelua ja pallojen kasaamista päällekäin hyräillen Jollei Jouluna Ole Lunta -sävelmää. Huokaillen poniori lopulta aina antoikin periksi ja kulki mukanani tylsistyneesti rokkitukkansa paksuja etujouhia ravistellen. 
Juuri kun olin saamassa tekeleeni valmiiksi... 
j
a porkkananenän hiilisilmien ja kivisuun seuraksi sattuipa minulla tippumaan se pahainen vanha tallivintiltä kaiveltu villahuivi. Ilman sitä ei tulisi lumiukkoa, näin olin päättänyt. Niinpä päättäväisesti reikä edelleen takalistossa tuulen armoilla vilkkuen kurkotin huivin puoleen, vain kuullakseni rapean napsahduksen. Kauhuissani neuletekelettä kätösissä puristaen käännyin lumiukon puoleen vain huomatakseni, että puolikas nenästä puuttui! Vihaisesti mulkaisin Mussun suuntaan, joka rouskutteli oranssi vaahto suupielissä valuen, kova pilke silmissään takaisin tapittaen kuin sanoen "mitä meinasit nyt tehdä, flikka?". Pari syvää henkäystä myöhemmin ja itselleni mantraten, käännyin huuliaan lipovan shetlanninponin puoleen ja tuumailin sille ääneen "no onpahan persoonallinen ja meidän näköinen ukkeli!". Jos Mussu olisi voinut puhua, jotenkin kuvittelin sen vakavan tuijotuksen olevan verrattavissa angstilla maustettuun "ootsä tosissas" -lausahdukseen.
Kun Katriina kilkatti kimeästi kulkuskoristetta ja julisti viimeisen kilpaminuutin alkaneeksi, minä...
hoputin poniani vielä takaisin metsän reunasta varpujen kanssa, jotka saivat toimittaa käsien virkaa. Kerrankin Mussu tuntui olevan samaa mieltä kisan aikana; ehkä se tahtoi jo pois hangesta ja tiesi, että mitä kiireemmin me juostaan, sitä nopeammin paleltuvat poninjalat pääsisivät lämpimään talliin kuivattavaksi. Siispä Mussu vierelläni koikkelehdimme korkein askelin molemmat takaisin puolinenäisen, haisevapipoisen ukkomme luo ja tökäten tikut käsien paikalle käännyimme kohti Katriinaa valmistumisen merkiksi. Viimein kulkunen soitti viimeisen kerran kisan päättymisen merkiksi, ja monen kisaajan jännitys purkautui lopulta nauruna sekä ponien taputteluna.
Lopputulosta ihaillessani ajattelin...
että Mussusta ja meikäläisestä saa oikein kelvollisen parin lumihommiin. Päässäni jo alkoi ruksuttaa ajatus kyläkoulun markkinoille - jospa veisin sinne pari ponia lapsia kyyditsemään ja järjestäisin lumiukkokilpailun? Mussu tuntui kuulevan aivojen raksutuksen, ja kiireellä lähti vetämään minua kohti kolattua pihamaata. Mulperinmarjan puolesta ukot ja akat olivat tältä erää tässä!

©
Playground Ponies on virtuaalitalli, ja kaikki sen henkilöt, ponit ja tapahtumat ovat fiktiivisiä. / Playground Ponies is a sim-game stable, and none of the people, ponies and events are real.

©
Playground Ponies on virtuaalitalli, ja kaikki sen henkilöt, ponit ja tapahtumat ovat fiktiivisiä. / Playground Ponies is a sim-game stable, and none of the people, ponies and events are real.

©2019 Playground Ponies - suntuubi.com